Једнодневна обука за управљање ризицима у случају природних катастрофа

Школа националне одбране Војне академије 21. јуна 2017. године организовала је и извела  једнодневну обуку грађана и јавног сектора за управљање ризицима у случају природних катастрофа, у оквиру NatRisk пројекта (Развој курикулума мастер академских студија за управљање ризиком у случају природних непогода у земљама Западног Балкана)Erasmus+ програма Европске уније.

Начелник Школе националне одбране проф. др пуковник Мирослав Талијан, уједно и руководилац пројекта, одржао је уводну реч а обуци су присуствовали и проректор Универзитета одбране, проф. др Бобан Ђоровић и в. д. декана Војне академије, проф. др Миленко Андрић. На обуци је учествовало 24 лица из Сектора за ванредне ситуације МУП, Националног тренинг центра за ванредне ситуације МУП-а, Жандармерије, Црвеног крста Србије и органа локалне самоуправе из Крушевца, Крагујевца, Краљева, Ваљева, Обреновца и Панчева, као и координатор пројекта проф. др Милан Гоцић са Универзитета у Нишу.

У реализацији обуке учествовали су наставници Катедре оператике и полазници 60. класе Генералштабног усавршавања, који су у оквиру примењеног дела наставе из предмета Оператика приказали рад команде у подршци цивилним властима у случају природних непогода, техничко-технолошких и других несрећа.

Учесници су заједнички закључили да је обука реализована на високом нивоу и да су сви постављени циљеви испуњени. Полазници су се захвалили домаћинима на срдачној добродошлици и у евалуационим листовима изразили жељу да се сарадња у овој области настави и да се организује више оваквих видова едукације.

Извор: http://www.va.mod.gov.rs/cms/view.php?id=30673


 

Agenda - jednodnevna obuka
Evaluacija obuke
Lista ucesnika
Otvaranje obuke
Prezentacija SNO
UPRAVLJANJE I RUKOVODJENJE U VS
Stojanovic - 21.06.
Djurdjevic - 21.06.
Disiminacija projekta Slavkovic
 
Gallery

Partners