Koordinativni sastanak za predstavnike visokoškolskih institucija koje učestvuju u realizaciji projekata za izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju u okviru programa Erazmusa+

05. maja 2017. godine, u hotelu ”Metropol”, održan je drugi koordinativni sastanak posvećen realizaciji tekućih projekata za izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju (CBHE). Skup je otvoren uvodnim izlaganjima predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (MPNTR), prof. dr Vesne Mandić i upravitelja Fondacije Tempus – Erazmus+ kancelarije u Srbiji, gđe Marije Filipović-Ožegović. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih službi visokoškolskih ustanova koje učestvuju u realizaciji tekućih projekata.

Na sastanku je bilo reči o značaju tekućih projekata za procese reformi visokog obrazovanja, ali i o tehničkim i finansijskim aspektima njihove realizacije. Diskusiji sa učesnicima su prethodile prezentacije vezane za realizaciju projekata, odnosno istaknute su najvažnije informacije i preporuke koje se tiču: relevantne dokumentacije, tipova i načina pravdanja troškova, praćenja i monitoring projekata.

Tokom sastanka se takođe govorilo o smernicama za izradu izveštaja o napretku CBHE projekata, te o pravilima Erazmus+ programa po pitanju širenja i korišćenja projektnih rezultata.
Prezentacije sa sastanka:

1. Osnovne karakteristike Erazmus+ projekata iz oblasti izgranje kapaciteta u visokom obrazovanju
2. Monitoring projekata iz oblasti izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju
3. Osnovne smernice za izradu izveštaja o napretku projekta i sprovođenju aktivnosti
4. Širenje i korišćenje rezultata projekta

Više detalja možete pronaći na
http://erasmusplus.rs/odobreni-projekti/erazmusplus/sastanci-projekata/

Partners